Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 6/4/2012


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
   και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ- Ε.Ι.Ν.
–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ- ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ– ΘΕΜΙΣ- ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ.ά.
Αθήνα 6/4/2012ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σύσκεψη του Συντονιστικού την Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου  2 μμ. στα Γραφεία του ΟΣΚ (Φαβιέρου 30  μετρό «Μεταξουργείο»)

       Το Συντονιστικό θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη την          Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα 2 μμ. στα γραφεία του Ο.Σ.Κ.(Φαβιέρου 30 κοντά στο σταθμό μετρό «Μεταξουργείο», προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις στους χώρους εργασίας μας και να προετοιμάσουμε τις επόμενες ενέργειες αντιμετώπισης της σημερινής κατάστασης, αλλά και των νέων εφιαλτικών μέτρων που ετοιμάζουν.
       Παρακαλούμε προσπαθήστε να είστε όλοι στο Συντονιστικό και ειδοποιήστε και άλλους χώρους που πιθανόν θέλουν να συμμετέχουν.


      
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση–συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή φορέα και υπηρεσίας. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.       ΌΧΙ στην παράδοση του έργου και της περιουσίας τους στους επιχειρηματικούς ομίλους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Να γυρίσουν ΤΩΡΑ στη δουλειά τους οι έφεδροι-απολυμένοι. ΟΧΙ στη δήθεν «αξιολόγηση» που έχει  στόχο τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις συνεχείς περικοπές και κρατήσεις.
·         Να σταματήσει πια η φορο-«καταιγίδα» και τα φορο-χαράτσια εις βάρος μας. Δεν τα πληρώνουμε γιατί δεν τους χρωστάμε. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.