Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

Αθήνα 2/7/2012

ΠΕΜΠΤΗ  5  ΙΟΥΛΙΟΥ  ώρα  2.30 μμ.
στο  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (Καρ.Σερβίας 8)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Το Συντονιστικό συνεδρίασε την Τετάρτη 27 Ιουνίου στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων  και συζήτησε για την τρέχουσα κατάσταση. Διαπίστωσε ότι και με την «νέα» συγκυβέρνηση, η κατάσταση παραμένει αμείλικτη : Γενικευμένες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σημαντικών Δημόσιων φορέων βρίσκονται σε εξέλιξη. Απολύσεις άμεσες και έμμεσες (εφεδρεία) χιλιάδων εργαζόμενων, μέσω της δραστικής μείωσης των θέσεων εργασίας (νέοι Οργανισμοί) και της κατευθυνόμενης «αξιολόγησης». Κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων, μισθοί και συντάξεις πείνας για Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Απλήρωτοι εργαζόμενοι. Διάλυση Υγείας–Πρόνοιας & Παιδείας.
Συγκεκριμένα : Εκατοντάδες συνάδελφοι μας από φορείς όπως το ΙΓΜΕ, ο ΕΛΟΤ κ.ά. συνεχίζουν να βρίσκονται «στον αέρα», απλήρωτοι επί μήνες και χωρίς κατοχυρωμένο αντικείμενο και θέσεις εργασίας. Άλλοι εργαζόμενοι σε φορείς που έχει προχωρήσει η κατάργηση-συγχώνευσή τους (ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ) έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις μισθών και κάποιοι δεν έχουν μεταφερθεί στις νέες θέσεις εργασίας. Νέος κύκλος καταργήσεων–συγχωνεύσεων(ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΜΟΔ, κ.ά)
Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε πριν μας οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση, είναι ο συντονισμός και η ενίσχυση των αγώνων για τα δικαιώματά μας. Να μην πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την κρίση τους !
                                                                       
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου των Δημόσιων κοινωφελών φορέων.  ΟΧΙ στην κατάργηση–συρρίκνωση τους. ΟΧΙ στην παράδοση  του έργου και της περιουσίας τους στους επιχειρηματικούς ομίλους. ΟΧΙ στην απαξίωση και την οικονομική τους ασφυξία. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.Καμία απόλυση εργαζόμενου. Να γυρίσουν ΤΩΡΑ στη δουλειά τους οι έφεδροι και οι απολυμένοι. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που αναφέρονται στις περικοπές μισθών, τις απολύσεις και την εφεδρεία στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα(μέσα και από την «αξιολόγηση»), την κατάργηση των ΣΣΕ και τον περιορισμό της μετενέργειας,  την ουσιαστική κατάργηση της ΕΓΣΣΕ. (3899, …4024 κλπ) Επιστροφή των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον στα προ μνημονίου επίπεδα.. Πανεργατικός αγώνας για την άμεση, μονομερή καταγγελία των βάρβαρων μνημονίων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι συνάδελφοι

Να σταματήσει η φορο-«καταιγίδα» και τα «χαράτσια» εις βάρος μας.
Κοινή δράση και Αλληλεγγύη με όλους τους συναδέλφους που είναι σε κινητοποιήσεις και αυτούς που βρίσκονται στο στόχαστρο συγκυβέρνησης– Τρόϊκας-επιχειρηματικών ομίλων και με τον νέο κύκλο καταργήσεων –συγχωνεύσεων.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ