Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 13/3/2012


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
   και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ- Ε.Ι.Ν.
–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ- ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ– ΘΕΜΙΣ- ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ.ά.
Αθήνα 13/3/2012


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ στο ΙΓΜΕ
 -   ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα  11.30 πμ.  στη ΒΟΥΛΗ
-   ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα  3.30 μμ.  στο ΥΠΕΚΑ
 (πρ. ΥΠΕΧΩΔΕ - Αμαλιάδος 17 - Αμπελόκηποι – κοντά στο Μετρό)


ΕΚΤΑΚΤΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Οι συνάδελφοι στο ΙΓΜΕ βρίσκονται σε συνεχόμενες κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-Τρόϊκας για τη συρρίκνωση του Ινστιτούτου, την παράδοση του έργου και των αρμοδιοτήτων του στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την ένταξη σε καθεστώς εφεδρείας – απόλυσης πάνω από 120 εργαζομένων. Σήμερα ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 11.30 πμ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και καλούμε όσους συναδέλφους μπορούν να συμμετέχουν.
Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, θορυβημένοι από τον αγώνα των συναδέλφων στο ΙΓΜΕ και την στήριξή τους από το Συντονιστικό και δεκάδες ακόμα Συλλογικούς και Επιστημονικούς φορείς, έχουν συγκαλέσει για την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Μαρτίου στις 4 μμ. στο ΥΠΕΚΑ, έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΓΜΕ με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, με στόχο να τρομοκρατήσουν και να θέσουν τελεσίγραφα στους εργαζόμενους. Γι΄αυτό σας καλούμε : ΟΛΟΙ αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα 3.30 μμ. στο ΥΠΕΚΑ(Αμαλιάδος 17 Αμπελόκηποι).
       
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΙ
ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ.
ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ !


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση–συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή φορέα και υπηρεσίας. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.       ΌΧΙ στην παράδοση του έργου και της περιουσίας τους στους επιχειρηματικούς ομίλους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις. Κάτω τα χέρια από το ΙΓΜΕ.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Να γυρίσουν ΤΩΡΑ στη δουλειά τους οι έφεδροι-απολυμένοι. ΟΧΙ στη δήθεν «αξιολόγηση» που έχει  στόχο τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις συνεχείς περικοπές και κρατήσεις.
·         Να σταματήσει πια η φορο-«καταιγίδα» και τα φορο-χαράτσια εις βάρος μας. Δεν τα πληρώνουμε γιατί δεν τους χρωστάμε. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.