Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/2/2012


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
   και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ- Ε.Ι.Ν.
–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ- ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ– ΘΕΜΙΣ- ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ.ά.
………………………………………………………………………………………………
Αθήνα 14/2/2012


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΟΔΔΥ – ΙΓΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 12.00
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(ΝΙΚΗΣ). ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ Γ.Γ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ(ΑΜΑΛΙΑΣ 12) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Το Συντονιστικό συνεδρίασε σήμερα και συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις μετά και την ψήφιση του νέου εφιαλτικού Μνημονίου και της καταστροφικής δανειακής σύμβασης από τα κόμματα της κυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική συμμαχία. Τονίστηκε ότι οι προειδοποιήσεις, οι αγώνες και το διεκδικητικό πλαίσιο του Συντονιστικού επιβεβαιώνονται με τον πιο δραματικό τρόπο, μετά τα νέα εφιαλτικά μέτρα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου και της Τρόϊκας: Κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων, μισθοί και συντάξεις πείνας για Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, γενικευμένες καταργήσεις Δημόσιων φορέων και υπηρεσιών, απολύσεις άμεσες & έμμεσες(εφεδρεία) για χιλιάδες εργαζόμενους μέσω δήθεν αξιολόγησης κ.ά. Μάλιστα σήμερα με ευθύνη της κυβέρνησης, εκατοντάδες συνάδελφοι από φορείς όπως ο ΟΔΔΥ, το ΙΓΜΕ, ο ΕΟΜΜΕΧ, ο ΕΛΟΤ κ.ά. βρίσκονται «στον αέρα» απλήρωτοι επί μήνες και χωρίς κατοχυρωμένες θέσεις εργασίας.
          Τέρμα πια η κοροϊδία και οι αυταπάτες ότι, τα μέτρα θα αγγίξουν μόνο ορισμένους εργαζόμενους, όπως άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα και με την πρόσφατη απόφαση κυβέρνησης – Τρόϊκας για άμεση κατάργηση ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας. Είναι γενικευμένα μέτρα με στόχο να «φορτώσουν στις πλάτες μας» την κρίση των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων τους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση έχουν μεγάλες ευθύνες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που σπέρνουν αυταπάτες και αδρανούν, αντί να οργανώνουν τους αγώνες.
Μόνος δρόμος η κλιμάκωση και ο συντονισμός των αγώνων μας για να τους σταματήσουμε, πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση.
          Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών ανέδειξαν μεταξύ άλλων, την πλήρη αναντιστοιχία της γνώμης των εργαζομένων και του λαού με τις θέσεις και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας στη Βουλή, γεγονός που δείχνει και την αναγκαιότητα άμεσης διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών.
          Απαιτούμε από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα νέες αποφάσεις για παραπέρα κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση–συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή φορέα και υπηρεσίας. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.  ΌΧΙ στην παράδοση του έργου και της περιουσίας τους στους επιχειρηματικούς ομίλους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις. Κάτω τα χέρια από ΟΕΚ και Εργατική Εστία.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Να γυρίσουν ΤΩΡΑ στη δουλειά τους οι έφεδροι-απολυμένοι. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις νέες περικοπές.
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα φοροχαράτσια τους.
·         Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και ιδιαίτερα στους απεργούς Χαλυβουργούς που βρίσκονται στην 109η μέρα Απεργίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ