Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Προσωρινή αναστολή της εφεδρείας για 23 εργαζόμενους


Τους έβγαλαν στην εφεδρεία, τώρα τους λένε να επιστρέψουν στη δουλειά!


Πρόκειται για 23 υπαλλήλους αορίστου χρόνου του Οργανισμού "Θέμις Κατασκευαστική", οι οποίοι είχαν απολυθεί στα τέλη του προηγούμενου έτους με το καθεστώς της εφεδρείας.
Να επιστρέψουν από την Τρίτη στην εργασία τους ζήτησε σήμερα το Πρωτοδικείο Αθηνών για 23 υπαλλήλους αορίστου χρόνου του Οργανισμού "Θέμις Κατασκευαστική", οι οποίοι είχαν απολυθεί στα τέλη του προηγούμενου έτους με το καθεστώς της εφεδρείας.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι εφαρμόστηκαν οριζόντια και όχι αξιολογικά κριτήρια για την απόλυσή τους.
Τώρα, με τη δικαστική απόφαση, επανέρχονται προσωρινά και θα αμείβονται κανονικά μέχρι τη συζήτηση της κύριας αγωγής, που θα γίνει στις 23 Μαρτίου.
Ο θεσμός της εφεδρείας που εφαρμόστηκε το 2011 χαρακτηρίστηκε ως "φιάσκο", καθώς ενώ είχε συμφωνηθεί με την τρόικα να μπουν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς 15.000 υπάλληλοι και να απολυθούν άλλοι τόσοι, τελικώς απολύθηκαν από 10 οργανισμούς περίπου 250 υπάλληλοι. Μάλιστα, 70 από αυτούς επέστρεψαν πρόσφατα στην υπηρεσία τους με νομοθετική ρύθμιση, ενώ οι υπόλοιποι προσέφυγαν στα δικαστήρια, ζητώντας να επανέλθουν στην εργασία τους.