Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/2/2012


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο


των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
   και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ- Ε.Ι.Ν.
–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ- ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ– ΘΕΜΙΣ- ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – κ.ά.
Αθήνα 9/2/2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

       Το Συντονιστικό θα συνεδριάσει την ΤΡΙΤΗ 14 Φεβρουαρίου ώρα 1.30 μμ. στον ΟΣΚ(Φαβιέρου 30 κοντά στο σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο»), για να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις και να καθορίσει πρόγραμμα δράσης.                   Οι προειδοποιήσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο του Συντονιστικού επιβεβαιώνονται με τον πιο δραματικό τρόπο, μετά τα νέα εφιαλτικά μέτρα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου και της Τρόϊκας. Κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων, μισθοί και συντάξεις πείνας για Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, γενικευμένες καταργήσεις Δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, απολύσεις άμεσες και έμμεσες(εφεδρεία) για χιλιάδες εργαζόμενους, κ.ά
        Φτάνουν πια οι αυταπάτες ότι, τα μέτρα θα αγγίξουν μόνο ορισμένους εργαζόμενους. Είναι γενικευμένα μέτρα με στόχο να «φορτώσουν στις πλάτες μας» την κρίση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολιτικών τους στηριγμάτων.
        Μόνη ελπίδα μας οι συντονισμένοι και αποφασιστικοί αγώνες για να τους σταματήσουμε πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην πλήρη εξαθλίωση.

·         Το Συντονιστικό θα συνεδριάσει την ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ               ώρα 1.30μμ. στον ΟΣΚ(Φαβιέρου 30 κοντά στο σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο»)

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.       ΌΧΙ στην παράδοση του έργου και της περιουσίας τους στους επιχειρηματικούς ομίλους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα φοροχαράτσια τους.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ !