Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον αέρα επί μήνες σε ΙΓΜΕ και ΟΔΔΥ


Τη στήριξη και συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο ΙΓΜΕ και τον ΟΔΔΥ σήμερα στις 12 έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Νίκης) εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των υπό κατάργηση / συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων σε ΙΓΜΕ και ΟΔΔΥ στο υπ. Οικονομικών
Όπως καταγγέλλουν οι οργανισμοί, "με ευθύνη της κυβέρνησης, εκατοντάδες εργαζόμενοι από φορείς όπως ο ΟΔΔΥ, το ΙΓΜΕ, ο ΕΟΜΜΕΧ, ο ΕΛΟΤ κ.ά. βρίσκονται 'στον αέρα', απλήρωτοι επί μήνες και χωρίς κατοχυρωμένες θέσεις εργασίας". Στο ΙΓΜΕ, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι για ενάμιση μήνα από το ΥΠΕΚΑ, το οποίο χρωστά και 4 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις προς τους συνταξιούχους.
Το συντονιστικό καλεί τους εργαζόμενους να "μην έχουν αυταπάτες ότι τα μέτρα θα αγγίξουν μόνο ορισμένους εργαζόμενους, όπως άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα και με την πρόσφατη απόφαση κυβέρνησης - τρόικας για άμεση κατάργηση ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας. Είναι γενικευμένα μέτρα με στόχο να 'φορτώσουν στις πλάτες μας' την κρίση των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων τους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση έχουν μεγάλες ευθύνες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που σπέρνουν αυταπάτες και αδρανούν, αντί να οργανώνουν τους αγώνες. Μόνος δρόμος η κλιμάκωση και ο συντονισμός των αγώνων μας για να τους σταματήσουμε, πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση" καταλήγει η ανακοίνωση.
Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς τη Γ.Γ. Τουρισμού, που τελεί υπό κατάληψη.