Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 20/2/2012


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
   και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ- Ε.Ι.Ν.
–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ- ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ– ΘΕΜΙΣ- ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ.ά.
…………………………………………………………………………………………
Αθήνα 20/2/2012ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΔΔΥ -  21/2
ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 12  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ(ΝΙΚΗΣ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Το Συντονιστικό στηρίζει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κάθε χώρο εργασίας, μετά και την ψήφιση του νέου εφιαλτικού Μνημονίου και της καταστροφικής δανειακής σύμβασης από τα κόμματα της κυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική συμμαχία. Οι προειδοποιήσεις, οι αγώνες και το διεκδικητικό πλαίσιο του Συντονιστικού επιβεβαιώνονται με τον πιο δραματικό τρόπο, μετά τα νέα εφιαλτικά μέτρα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου και της Τρόϊκας: Κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων, μισθοί και συντάξεις πείνας για Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, γενικευμένες καταργήσεις Δημόσιων φορέων και υπηρεσιών, απολύσεις άμεσες & έμμεσες(εφεδρεία) για χιλιάδες εργαζόμενους μέσω της δήθεν αξιολόγησης κ.ά. Μάλιστα σήμερα με ευθύνη της κυβέρνησης, εκατοντάδες συνάδελφοι από φορείς όπως ο ΟΔΔΥ, το ΙΓΜΕ, ο ΕΟΜΜΕΧ, ο ΕΛΟΤ  είναι «στον αέρα» είτε απλήρωτοι είτε χωρίς κατοχυρωμένες θέσεις εργασίας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το Συντονιστικό στηρίζει και την νέα κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΔΔΥ αύριο ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ(Νίκης).
          Πρέπει να μπει τέλος στις αυταπάτες ότι, τα μέτρα θα αγγίξουν μόνο ορισμένους εργαζόμενους. Όπως άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα και με την πρόσφατη απόφαση κυβέρνησης – Τρόϊκας για άμεση κατάργηση ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας. είναι γενικευμένα μέτρα με στόχο να «φορτώσουν στις πλάτες μας» την κρίση των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων τους. Μόνος δρόμος η κλιμάκωση και ο συντονισμός των αγώνων μας για να τους σταματήσουμε, πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση.
          Απαιτούμε από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα νέες αποφάσεις για παραπέρα κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση–συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή φορέα και υπηρεσίας. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.  ΌΧΙ στην παράδοση του έργου και της περιουσίας τους στους επιχειρηματικούς ομίλους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις. Κάτω τα χέρια από ΟΕΚ και Εργατική Εστία.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Να γυρίσουν ΤΩΡΑ στη δουλειά τους οι έφεδροι-απολυμένοι. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις νέες περικοπές.
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα φοροχαράτσια τους.