Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ 10/1/2012


                                                                                                 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ

 ΣΠ. ΛΟΥΗ  1,  Γ΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ -  ΑΧΑΡΝΕΣ,  Τ.Κ. 13677
ΤΗΛ. :  213133 7439     FAX : 210- 2413466  ή 2131337466  email : syndikato@igme.gr
Ιστοτοπος Syndikatoigme.blogspot.com
                                                                                   Αχαρνές, 10/1/12


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          
ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Μετά από 2 μήνες κωλυσιεργίας και παραπλανητικών συζητήσεων από τη μεριά του ΥΠΕΚΑ για εφαρμογή στην ΚΥΑ, των προϋποθέσεων του Ν. 4002/11 (σύνδεση του έργου που έχει ήδη ανατεθεί στο ΙΓΜΕ π.χ. ΕΣΠΑ, με το απαιτούμενο προσωπικό, βάσει του πρόσφατα εκπονηθέντος επιχειρησιακού σχεδίου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιου), το Υπουργικό Συμβούλιο (;;;) της 29/12  προχώρησε σε μια απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  (ΠΝΠ), όπου από το σύνολο των υπαλλήλων ΔΕ και ΥΕ (167 εργαζόμενοι) εξαιρούνται μόλις 20 άτομα και οι υπόλοιποι μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία,  καταργώντας κάθε δυνατότητα αποτελεσματικής λειτουργίας του νέου φορέα (ΕΚΒΑΑ) ως Ινστιτούτο γεωλογικής και μεταλλευτικής έρευνας, βασικής και εφαρμοσμένης αφού όχι μόνο δεν περισσεύουν εργαζόμενοι , αλλά και είναι ανεπαρκής ο αριθμός τους για την κάλυψη των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων του ΙΓΜΕ.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ καταγγέλλει την ανάλγητη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) που οδηγεί τελικά στην εφεδρεία – απόλυση 147 εργαζόμενους ΥΕ – ΔΕ, εκτός των 30 επιστημόνων που μπαίνουν στην εφεδρεία με το καθεστώς των υπό συνταξιοδότηση, με τελικό στόχο τη διάλυση του Ινστιτούτου.
Το Συνδικάτο σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη απαίτησε, να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής της εφεδρείας προκειμένου να επανεξετάσει το Υπουργείο, την αντιλειτουργική για το ΙΓΜΕ απόφασή του και να αποφευχθεί η διάλυση του Ινστιτούτου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση του ΥΠΕΚΑ και για αυτό με ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 10/1/2012 αποφασίστηκε:

-Συνέχιση της λειτουργικής κατάληψης του κεντρικού κτιρίου για την Τετάρτη 11/1 και αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΥΠΕΚΑ στις 11.30 π.μ.

-Αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12/1 στις 12.00 π.μ. στο ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σύνταγμα) και Πορεία στην Βουλή στις 13.00 μ.μ. 


Η διάλυση του Ινστιτούτου γίνεται προκειμένου να δοθεί το έργο του ΙΓΜΕ  σε ιδιώτες και ο Ορυκτός Πλούτος να ξεπουληθεί στο ταμείο των Τροϊκανών.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ

Το ΔΣ