Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ

Σε κατάληψη βρίσκονται από την Τρίτη τα κεντρικά γραφεία του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στο Ολυμπιακό χωριό από τους εργαζομένους του ΙΓΜΕ. Η κατάληψη θα συνεχιστεί ως την Πέμπτη.

Το μεσημέρι της Τρίτης, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω υπουργείο Περιβάλλοντος στη Μεσογείων, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης, όσον αφορά στο μέτρο της εφεδρείας.

Μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ πιστοί στο ραντεβού τους βρίσκονται έξω από το υπουργείο από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό, κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ, όπως είχαν προειδοποιήσει σε περίπτωση που το αίτημά τους δε γινόταν αποδεκτό, προχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, στον αποκλεισμό της Μεσογείων.

Σύμφωνα με τα στοιχειά, σε εργασιακή εφεδρεία βγαίνουν 156 εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ , από τους συνολικά 333 πανελλαδικώς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από αυτούς τους 156, οι περισσότεροι δεν βρίσκονται κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης τους καθώς πρόκειται για νέους εργαζόμενους στο ΙΓΜΕ.

Πηγή:Πρώτο Θέμα