Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην εφεδρεία

Με τριήμερη κατάληψη των κεντρικών γραφείων του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στο Ολυμπιακό Χωριό, που ξεκίνησε χτες, δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί στην απόλυση. Επίσης, σήμερα κάνουν πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στις 11 π.μ. Στη συγκέντρωση, θα συμμετέχει και το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Συνδικάτων στους δημόσιους φορείς που συγχωνεύονται και οι εργαζόμενοι σε αυτούς βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τους συναδέλφους τους στο ΙΓΜΕ.

Χτες, σε συνεδρίαση του Συντονιστικού αποφασίστηκαν μια σειρά παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις που θα γίνουν την επόμενη βδομάδα. Στις αρχές της θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των δύο τριτοβάθμιων οργανώσεων δεν έχουν κάνει τίποτα για να στηρίξουν τον αγώνα τους. Την Πέμπτη 19 Γενάρη θα κάνουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Ακόμα θα προχωρήσουν στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Εφέδρων, ενώ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργία στις 17 Γενάρη.

Από προχτές εντάχθηκαν στην εργασιακή εφεδρεία 70 εργαζόμενοι (υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) που προέρχονται από τους συγχωνευόμενους φορείς ΟΣΚ - ΘΕΜΙΣ - ΔΕΠΑΝΟΜ. Ακόμα εντάσσονται 170 εργαζόμενοι από το ΙΓΜΕ, από τους οποίους οι 147 θα οδηγηθούν στην απόλυση (οι υπόλοιποι θα ενταχθούν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς). Να σημειωθεί ότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες η συγκυβέρνηση εξαίρεσε 20 εργαζόμενους από τους 170. Εξαίρεση την οποία απέρριψαν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, απαιτώντας την κατάργηση για όλους τους καθεστώτος αυτού.

Πηγή:Ριζοσπάστης