Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ 2/1/2012                                                                                                 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΙΓΜΕ

 ΣΠ. ΛΟΥΗ  1,  Γ΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ -  ΑΧΑΡΝΕΣ,  Τ.Κ. 13677
ΤΗΛ. :  213133 7439     FAX : 210- 2413466  ή 2131337466  email : syndikato@igme.gr
Ιστοτοπος syndikatoigme.blogspot.com
    Αχαρνές, 2/1/12
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          
ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ  ΠΡΑΞΗ  ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Μετά από 2 μήνες κωλυσιεργίας και παραπλανητικών συζητήσεων από τη μεριά του ΥΠΕΚΑ για εφαρμογή στην ΚΥΑ, των προϋποθέσεων του Ν. 4002/11 (σύνδεση του έργου που έχει ήδη ανατεθεί στο ΙΓΜΕ π.χ. ΕΣΠΑ, με το απαιτούμενο προσωπικό, βάσει του πρόσφατα εκπονηθέντος επιχειρησιακού σχεδίου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιου), το Υπουργικό Συμβούλιο (;;;) της 29/12  προχώρησε σε μια απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  (ΠΝΠ), όπου από το σύνολο των υπαλλήλων ΔΕ και ΥΕ (167 εργαζόμενοι) εξαιρούνται μόλις 20 άτομα και οι υπόλοιποι μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία,  καταργώντας κάθε δυνατότητα αποτελεσματικής λειτουργίας του νέου φορέα (ΕΚΒΑΑ) ως Ινστιτούτο γεωλογικής και μεταλλευτικής έρευνας, βασικής και εφαρμοσμένης αφού όχι μόνο δεν περισσεύουν εργαζόμενοι , αλλά και είναι ανεπαρκής ο αριθμός τους για την κάλυψη των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων του ΙΓΜΕ.
            Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ καταγγέλλει την ανάλγητη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) που οδηγεί τελικά στην εφεδρεία – απόλυση 147 εργαζόμενους ΥΕ – ΔΕ, εκτός των 30 εργαζόμενων που μπαίνουν στην εφεδρεία με το καθεστώς των υπό συνταξιοδότηση, με τελικό στόχο τη διάλυση του Ινστιτούτου.
Το Συνδικάτο απορρίπτει τις επιλογές αυτές του Υπουργικού Συμβουλίου (;;;) που δεν δίστασε, παραμονές Πρωτοχρονιάς να στείλει στην ανεργία – εφεδρεία το μισό προσωπικό του ΙΓΜΕ αδιαφορώντας ακόμα και για την στοιχειώδη λειτουργία του Ινστιτούτου.
Με ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 2/1/2012 αποφάσισε:
  • Κατάληψη του κεντρικού κτιρίου από την Τρίτη 3/1 μέχρι και την Πέμπτη 5/1/12
  • Αγωνιστική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΥΠΕΚΑ στις 11.00 Τρίτη π.μ.
  • Πανελλαδική αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την  Τετάρτη 4/1 στις 11.00 π.μ. στο ΥΠΕΚΑ και συνέντευξη τύπου στις 13.30 μ.μ. στα γραφεία του ΟΣΚ (Φαβιέρου 30)
  • Νέα έκτακτη Γ. Συνέλευση την Πέμπτη 5/1

Η διάλυση του Ινστιτούτου γίνεται προκειμένου να δοθεί το έργο του ΙΓΜΕ  σε ιδιώτες και ο Ορυκτός Πλούτος να ξεπουληθεί στο ταμείο των Τροϊκανών.
Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο θα παλέψουν για να μην περάσει τα εφιαλτικά σχέδια της η Κυβέρνηση “ συνεργασίας” και της Ε.Ε. Καλούμε σε συμπαράσταση κόμματα, ΜΜΕ και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ

Το ΔΣ