Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/11/2011


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ

Των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
Και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 13.30 μμ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ στον ΟΣΚΤο Συντονιστικό θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 13.30 μμ. στον ΟΣΚ(Φαβιέρου 30 κοντά στο σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο»). Στη σύσκεψη θα συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις μετά και την εγκατάσταση της «νέας» κυβέρνησης και θα εξειδικεύσουμε τις αποφάσεις που πήραμε στην προηγούμενη σύσκεψη για το αγωνιστικό πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας.
Η «νέα» κυβέρνηση ανοίγει το θυσιαστήριο της Τρόϊκας για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, ξεκινώντας με την  άμεση ένταξη στην εφεδρεία- απόλυση χιλιάδων  συναδέλφων μας που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και εργάζονται στους δεκάδες καταργούμενους Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμα συνάδελφοι από τον Ευρύτερο δημόσιο τομέα, τους Δήμους και το «στενό» Δημόσιο τομέα, προκειμένου να πιάσουν «το στόχο τους» για 30.000 το 2011 και 200.000 τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα προωθούν το «ενιαίο» μισθολόγιο – φτωχολόγιο που προωθεί μισθούς πείνας σε όλο το Δημόσιο.               
 
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ  !

   
  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

-  Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και  Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και ιδιαίτερα σε κοινωνικά ευαίσθητους τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, ο Πολιτισμός, οι Συγκοινωνίες, κ.ά.
-      Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
-   Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
-       Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια».

Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.