Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-11-2011


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.ά.
 Αθήνα  21-11-2011ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. στον ΟΣΚ

Το Συντονιστικό θα πραγματοποιήσει έκτακτη Συνέντευξη τύπου την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. στον ΟΣΚ (Φαβιέρου 30 κοντά στο σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο»), προκειμένου να ενημερώσει για το πρόγραμμα δράσης του μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις και την επιτάχυνση των μέτρων από τη «νέα» κυβέρνηση για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις Δημόσιων φορέων, τις απολύσεις – εργασιακή εφεδρεία και το «νέο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο.

Το Συντονιστικό συνεχίζει και οργανώνει τη δράση του και πιο συγκεκριμένα :


Δεν συμπληρώνει  κανένας τις Υπεύθυνες δηλώσεις για την προϋπηρεσία.
Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που συμμετέχουμε στο Συντονιστικό θα πραγματοποιήσουμε ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ οπότε θα προχωρήσουμε από το πρωϊ σε καταλήψεις και «μπλοκάρισμα» των Διευθύνσεων προσωπικού, προκειμένου να μην στείλουν τις πρώτες λίστες προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας-απόλυσης. Στις 1 μμ. θα γίνει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο υπουργείο Εθνικής  Οικονομίας.
Ανάλογο «μπλοκάρισμα» των Διευθύνσεων προσωπικού και των γραφείων των Διοικήσεων θα γίνει και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, τελευταία προθεσμία για την αποστολή των κατάπτυστων λιστών εφεδρείας – απόλυσης συναδέλφων.
Με ευθύνη του Συντονιστικού θα οργανωθεί Επιτροπή Αγώνα Εφέδρων-Απολυμένων με στόχο να μην διώξουν κανένα από τη δουλειά του.
Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 23/11 αντιπροσωπεία του Συντονιστικού θα πάει στη Χαλυβουργία για να συναντηθεί με τους απεργούς και να τους παραδώσει λεφτά και τρόφιμα.


ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία άλλων δημόσιων υπηρεσιών και φορέων να συσπειρωθούν στο Συντονιστικό και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τα τριτοβάθμια όργανα την προκήρυξη 24ωρης Απεργίας.

ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!
ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟ