Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-11-2011


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο


των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αθήνα 15-11-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συντονιστικό πραγματοποίησε σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην επιχειρούμενη εφαρμογή του πολυνόμου (εφεδρεία, μισθολόγιο κλπ). Επαναβεβαίωσε την αντίθεσή του στην καταστροφική πολιτική κυβέρνησης-τρόϊκας και την αποφασιστικότητα του να εντείνει τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα αυτά και σε οποιαδήποτε κυβέρνηση που προκύψει από τις πολιτικές εξελίξεις, επιχειρήσει να τα εφαρμόσει.  Το Συντονιστικό καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην έχουν καμία αυταπάτη ότι κάποιοι θα γλυτώσουν από την εφεδρεία και την απόλυση, από το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο και από τα άλλα μέτρα.            Στο στόχαστρό τους είμαστε ΟΛΟΙ. Κανένας εφησυχασμός Μόνη απάντηση στην επίθεσή τους η συντονισμένη δράση και η αλληλεγγύη μας. Να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά και στις πολιτικές εξελίξεις.   Το Συντονιστικό αποφάσισε :

Να μπλοκάρει με κάθε τρόπο την επιχειρούμενη προώθηση του πρώτου «κύματος» προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας στις 27 Νοεμβρίου (με απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, παραστάσεις στις Διοικήσεις και Διευθύνσεις προσωπικού)
Να καλέσει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και την πορεία για το Πολυτεχνείο. Τα μηνύματα της εξέγερσης του Νοέμβρη του ‘73 είναι επίκαιρα όσο ποτέ!  Το Συντονιστικό θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο την ΤΕΤΑΡΤΗ 16/11 με σημείο συνάντησης ώρα 3μμ. Πατησίων & Χαλκοκονδύλη. Μέχρι τότε να συζητήσουν τα Σωματεία τη δυνατότητα κοινής παρουσίας του Συντονιστικού στη διαδήλωση και πορεία του Πολυτεχνείου.
-Να γίνουν σε όλους τους χώρους εργασίας Γενικές Συνελεύσεις με στόχο τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και δράσης για την παρεμπόδιση εφαρμογής της εφεδρείας και του νέου μισθολογίου, καθώς και την προκήρυξη απεργίας στις 24/11

ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία όλων των δημόσιων υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων να συσπειρωθούν στο Συντονιστικό και να συμμετέχουν στις  κινητοποιήσεις  μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 24 Νοεμβρίου.


          ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

-        Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού. Υπηρεσίας και Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
-         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-        Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, το εφάπαξ, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
-      Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας.

Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που τα προκάλεσαν. Δεν δεχόμαστε κανένα χρέος

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΕΦΕΔΡΕΙΑ !
             ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.  Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ !