Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-11-2011


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.ά.
 Αθήνα  28-11-2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συντονιστικό συνεδρίασε στις 25/11 στα γραφεία της ΜΟΔ που βρίσκονταν σε κατάληψη από τους εργαζόμενους ενάντια στον πολυνόμο, την εφεδρεία και το νέο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Στη συζήτηση που έγινε εκτιμήθηκε ότι το πρόγραμμα δράσης της εβδομάδας είχε επιτυχία, καθώς σε όλους σχεδόν τους χώρους εργασίας έγιναν απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις για να μην αποσταλούν οι πρώτες λίστες «προσυνταξιοδοτικής» εφεδρείας–απόλυσης, ενώ η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν συμπλήρωσαν τις εκβιαστικές υπεύθυνες δηλώσεις για την προϋπηρεσία. Επίσης η απεργιακή συγκέντρωση του Συντονιστικού την Πέμπτη 24/11 έξω από το υπουργείο Οικονομίας στο Σύνταγμα ήταν ιδιαίτερα δυναμική. Στις κινητοποιήσεις μας πρωτοστάτησαν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ και της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, που θα δεχτούν το πιο σκληρό «χτύπημα» τις επόμενες μέρες από το δεύτερο πογκρόμ εφεδρείας και απολύσεων, με την ένταξη στην εφεδρεία εκατοντάδων εργαζομένων Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι το τέλος του χρόνου!!   Το Συντονιστικό συζήτησε τα μέτρα κλιμάκωσης του αγώνα το επόμενο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουμε επιτέλους τα εφιαλτικά μέτρα της διορισμένης κυβέρνησης Παπαδήμου, της Τρόϊκας και των επιχειρηματικών ομίλων, για  συρρίκνωση και διάλυση κοινωφελών φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, εφεδρεία, απολύσεις  και υλοποίηση του «νέου» μισθολόγιου-φτωχολόγιου.

Το Συντονιστικό οργανώνει και ενισχύει τη δράση του και πιο συγκεκριμένα :

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο το «μπλοκάρισμα» της εφεδρείας και δεν αφήνουμε να διώξουν κανένα συνάδελφό μας από τη δουλειά. Σε αυτή την κατεύθυνση στήνουμε άμεσα και την Επιτροπή Αγώνα Εφέδρων-Απολυμένων.
Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που συμμετέχουμε στο Συντονιστικό, προετοιμάζουμε την επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, με Γενικές Συνελεύσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις και περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλειάς
Την ΤΡΙΤΗ 29/11 στις 2 μμ. συγκεντρωνόμαστε στη ΘΕΜΙΣ(στο υπουργείο Δικαιοσύνης), που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργίες. Παράλληλα ενισχύουμε με κάθε τρόπο και τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στο ΙΓΜΕ που η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει άμεσα προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και τους απεργιακούς αγώνες σε ΕΡΤ - ΑΠΕ και την Ειδική Αγωγή.
- Το Συντονιστικό θα συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 3 μμ. στα γραφεία της ΜΟΔ με βασικά θέματα την εφεδρεία και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
-Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους απεργούς της Χαλυβουργίας.
-Δεν πληρώνουμε τα φοροχαράτσια τους και ενισχύουμε κάθε ανάλογη ενέργεια η δράση.


ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία άλλων δημόσιων υπηρεσιών και φορέων να συσπειρωθούν στο Συντονιστικό και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, χωρίς καμία αναμονή η αδράνεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τα τριτοβάθμια όργανα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με προκήρυξη και νέων απεργιών μέσα στο Δεκέμβριο.

ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ