Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Ή εμείς ή αυτοί

Ή εμείς ή αυτοί! Με αυτές τις λέξεις οι ομοσπονδίες και τα σωματεία που συμμετέχουν στο Συντονιστικό των υπό συρρίκνωση/κατάργηση φορέων του Δημοσίου δίνουν τον τόνο της μάχης που πρόκειται να ακολουθήσει ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, έναν από τους υπό συρρίκνωση φορείς, στον οποίο, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μανώλης Δανδουλάκης, "έχει ξεκινήσει ήδη η διάλυση από τα μέσα του Οργανισμού με νέες απολύσεις 102 συναδέλφων μας διαφόρων ειδικοτήτων, που πάνω από τέσσερα χρόνια προσέφεραν στον ΟΣΚ και τους κρατούσαν όμηρους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αυτές οι απολύσεις έρχονται σε συνέχεια των 70 περίπου απολύσεων που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ θα ακολουθήσουν και δεκάδες άλλες, είτε άμεσα είτε μέσα από την εργασιακή εφεδρεία".Μετά τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτωβρίου, οι φορείς του Συντονιστικού καλούν σε νέα συγκέντρωση σήμερα στη 1 μ.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, προκειμένου, όπως ανέφεραν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, "να εναντιωθούμε σε όλο το πλέγμα των βάρβαρων μέτρων του πολυνομοσχεδίου".
Την ίδια ώρα, όπως κατήγγειλε ο κ. Δανδουλάκης, "ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ, κ. Δρούλιας, όχι μόνο δεν παρατείνει τις συμβάσεις και στέλνει στην ανεργία τόσους εργαζόμενους, αλλά επιχειρεί να επαναπροσλάβει επί της ουσίας επιλεκτικά ορισμένους 'ημέτερους' με διάφορους τρόπους, όπως π.χ., ως συμβούλους".
Ο Λουκάς Πανουριάς εκ μέρους της ΠΟΣΠΕΡΤ επισήμανε πως στην ΕΡΤ "με την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο οι μισθοί των εργαζομένων θα πέσουν κατά 70%. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πλέον να ζούμε με το 30%", ανέφερε με εμφανή αγανάκτηση. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας Βασίλης Παναγόπουλος σημείωσε ότι στον Οργανισμό "απασχολούνται 440 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 330 υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης λόγω του αντικείμενου (σίτιση και μέριμνα σε 72 εστίες). Αν μας χωρίσουν, μας διέλυσαν. Πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι" επέμεινε ο κ. Παναγόπουλος. Ο γραμματέας, τέλος, του σωματείου στην ΗΔΙΚΑ Παντελής Αυθίνος προέτρεψε "να αγωνιστούμε για δημόσιους οργανισμός ωφέλιμους στην κοινωνία και όχι στο κεφάλαιο".
Πηγή:Αυγή