Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/11/2011

Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο


των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -κ.ά.
Αθήνα 4-11-2011ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Συντονιστικό συνεχίζοντας τη δράση του ενάντια στα εφιαλτικά μέτρα κυβέρνησης – Τρόϊκας, πραγματοποίησε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών εκφράζοντας την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να δείξουν αγωνιστικά την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα και σε κάθε κυβέρνηση που επιχειρεί η θα επιχειρήσει να προωθήσει αντίστοιχα μέτρα.
Το Συντονιστικό καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά και στις πολιτικές εξελίξεις και έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει :
  • Την επόμενη ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. ΣΥΣΚΕΨΗ στον ΟΣΚ, ενώ μισή ώρα πριν δηλ. στις 12.30  θα συμμετέχει στην Συνέντευξη Τύπου και Συγκέντρωση εργαζομένων και απολυμένων στον ΟΣΚ ενάντια στις πρόσφατες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων και την επιχειρούμενη διάλυση του ΟΣΚ και της Δημόσιας Σχολικής Στέγης.
ΚΑΛΟΥΜΕ και τα Σωματεία άλλων δημόσιων υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων να συσπειρωθούν στο Συντονιστικό και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις  μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της προκήρυξη νέας 48ωρης Απεργίας το αμέσως επόμενο διάστημα.


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
  • Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, το εφάπαξ, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
  • Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. 
Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που τα προκάλεσαν. Δεν δεχόμαστε κανένα χρέος !

    ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΕΦΕΔΡΕΙΑ !

                ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.  Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!