Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

EKA-24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/1/2012

Αρ. Πρωτ.: 4253                                                                           Αθήνα, 29/12/2011 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόµενοι της Αθήνας δέχονται ανηλεή επίθεση τόσο στο εισόδηµα όσο και στις εργασιακές τους σχέσεις.
Η προσπάθεια από την εργοδοσία ακύρωσης κάθε εργατικού δικαιώµατος, υπαγορεύοντας στην Τρόικα και την Κυβέρνηση τις νοµοθετικές ρυθµίσεις που χρειάζονται για να µας µετατρέψουν από εργαζόµενους σε δούλους, µας καθιστούν θηράµατα στην ζούγκλα της κερδοφορίας τους.
Αποτέλεσµα αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι οι 2 στους 5 εργαζόµενους στον ιδιωτικό τοµέα να εκβιαστούν για την καταβολή του ∆ώρου των Χριστουγέννων.
Σε δεκάδες χώρους οι εργαζόµενοι, είναι απλήρωτοι και εκβιάζονται να αποδεχθούν ατοµικές συµβάσεις εργασίας.
Στο χώρο του εµπορίου η εργασία εκ περιτροπής κάνει προκλητικά την εµφάνισή της στα ΝΟΤΟΣ GALERY, ALEX PAK και αλλού.
Εργοδότες που συσσώρευσαν κέρδη, όπως ο κ. Λαυρεντιάδης (ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETICS), αφήνουν επιχειρήσεις στην αφάνεια , οδηγώντας τους εργαζόµενους στο σπίτι τους χωρίς καταβολή δεδουλευµένων και αποζηµίωση!
Στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης οι συνάδελφοί µας καλούνται να αποδεχθούν µειώσεις µισθών, αλλαγή εργασιακών σχέσεων και εκβιάζονται ακόµα και µε απολύσεις συνδικαλιστών. Πρώτη στο χώρο της αντεργατικής πολιτικής η εργοδοσία του ALTER όπου δεν έχει καταβάλλει δεδουλευµένα τουλάχιστον 5 µηνών και ∆ώρο Χριστουγέννων.
Όπλο τους σε κάθε εκβιασµό, η «δαµόκλειος σπάθη» της  ανεργίας, που καθηµερινά αυξάνεται µε γεωµετρική πρόοδο αφού εκατοντάδες µικρά µαγαζιά κλείνουν και οι Τράπεζες εµµένουν να µην δίνουν χρήµατα στην πραγµατική  οικονοµία ξεχνώντας την κερδοφορία των προηγούµενων ετών καθώς και την κρατική ενίσχυση!  Για να διατηρήσουν την δική τους κερδοφορία προσπαθούν να συµπιέσουν το εισόδηµα των εργαζοµένων στο Τραπεζικό χώρο και προτείνουν ακόµα και εκ περιτροπής εργασία!
Την ίδια ώρα πραγµατοποιούνται οι εφεδρείες – απολύσεις  και στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα. Μόνο στο ΙΓΜΕ έχουµε τiς 170 απολύσεις, ενώ οι εργαζόµενοι του ΕΙΝ παραµένουν απλήρωτοι µετά την µεταφορά τους στα Πανεπιστήµια και οι υπάλληλοι των εξαγγελθέντων φορέων βιώνουν την ανασφάλεια της υλοποίησης.
Οσα προαναφέρουµε και οσα ακόµα δεν είπαµε περιγράφουν την  πιο ακραία έκφραση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδηγεί την κοινωνία στην φτώχεια και κάνει το κεφάλαιο και τα οικονοµικά συµφέροντα πλουσιότερα και παντοδύναµα .
Λογαριάζουν όµως «χωρίς τον ξενοδόχο» ! . Το 2012 θα δώσουµε όλη µας την δύναµη στον αγώνα ενάντια στις επιδιώξεις  του κεφαλαίου  και τις αντιλαικές πολιτικές κυβέρνησης και δανειστών!

Το ΕΚΑ µε απόφαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής, σήµερα 29/12/2011. µετά από οµόφωνη εξουσιοδότηση του ∆.Σ για αγωνιστική κινητοποίηση στο δεύτερο 10ήµερο του Ιανουαρίου , σε συνεννόηση µε τα άλλα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας Αττικής µε την κάλυψη της ΓΣΕΕ, προκηρύσσει 24ωρη ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17/1/2012 και προγραµµατίζει σειρά συνδικαλιστικών δράσεων ώστε να µαζικοποιήσει την απεργιακή κινητοποίηση.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ολοι µαζί αλληλέγγυοι στους εργαζόµενους του ALTER, της ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETIGS,της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ,  του NOTOS  GALLERY, του ALEX PAK και του κάθε χώρου που µπαίνει στο µάτι του κυκλώνα.

Ολοι µαζί αλληλέγγυοι σε κάθε εργαζόµενο – άνεργο που ποδοπατάτε η ζωή του!
Ολοι µαζί στις δράσεις του  συνδικαλιστικού κινήµατος
Ολοι στην 24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/1/2012
ΤΟ ∆.Σ