Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το φιάσκο της εφεδρείας - Δείτε τι έστειλαν οι οργανισμοί- “Σιωπηρή” παράταση δίνει το υπουργείο
- Δεν “μετράνε” όσοι βγαίνουν σε σύνταξη στο 10% της εφεδρείας
- Δείτε τα στοιχεία που έστειλαν αρκετοί φορείςΗ εργασιακή εφεδρεία δεν προχωράει όπως δεν προχωρούν δεκάδες άλλα πράγματα σε αυτή τη χώρα - εκτός βέβαια από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.

Χωρίς να υπάρχει κανένας προγραμματισμός, καμμία καθοδήγηση πολλά από τα διοικητικά συβούλια προσπαθούσαν στα τυφλά να αποφασίσουν τι θα στείλουν την τελευταία στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

Περίπου 90 φορείς έστειλαν κάποιες λίστες με τους δημοσίους υπαλλήλους που θα περάσουν άμεσα σε εργασιακή εφεδρεία, όμως πολλοί από αυτούς μιλούν για έλλειψη προσωπικού και οι διοικήσεις τους λένε οτι με το προσωπικό που έχουν δεν βγαίνουν!

Συγκεκριμένα, κάποιοι έστειλαν λίστες μόνο με όσους είναι να βγουν στην σύνταξη και ζητούν διευκρινήσεις για τους υπόλοιπους. 

Για παράδειγμα :

Η ΗΔΙΚΑ (οργανισμός υπεύθυνος για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση) εργάζονται 280, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 616!
Στον ΟΔΔΥ υπάρχουν 86 εργαζόμενοι για 95 οργανικές θέσεις 
Στο ΚΕΘΕΑ για να λειτουργήσει σωστά απαιτούνται 800 υπάλληλοι και απασχολούνται 550
Στο Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοϊας απασχολούνται 7 εργαζόμενοι ου σημαίνει οτι με το 10% θα βγούν στην εφεδρεια 0,7 εργαζόμενοι...
Ο ΕΟΜΜΕΧ έστειλε λίστα με 21 άτομα που βγαίνουν στην σύνταξη συμπεριλαμβανομένων των 11 που προκύπτουν για εφεδρεία
O ΟΣΚ έστειλε μια λίστα με 15 ατομα που έχουν καταθέσει αίτηση για να βγούν στην σύνταξη

Η ΕΡΤ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απέστειλε μια πρώτη λίστα με τον αριθμό 150 εργαζομένων που θα συνταξιοδοτηθούν και έχει ζητήσει διορία κάποιων ημερών για να στείλει τη δεύτερη λίστα με όσους θα ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία επικαλούμενη νομικά ζητήματα. Δηλαδή δεν έστειλε λίστα.
Το ίδιο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Από τους υπόλοιπους φορείς, η πλειοψηφία έχει ζητήσει παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης των στοιχείων επικαλούμενη νομικοτεχνικές δυσκολίες και ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις. 

Η προθεσμία μπορεί να έληγε χθες, αλλά αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών άφηναν να εννοηθεί πως θα υπάρξει σιωπηρή παράταση μερικών ημερών.