Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/9/2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
και στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ

Των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ -Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
Και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ-ΑΠΕ ΜΠΕ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
την ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ.
       Οι εργαζόμενοι Δημοσίων Οργανισμών και Φορέων που καταργούνται η συρρικνώνονται και οδηγείται το προσωπικό τους στην απόλυση άμεσα η έμμεσα (με την εργασιακή εφεδρεία και την «επαναξιολόγηση»), θα δώσουμε ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ την ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1μμ. στα Γραφεία του ΟΣΚ(Φαβιέρου 30  - κοντά στη στάση Μετρό Μεταξουργείο»)

       ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·        Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
·        Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·        Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, το εφάπαξ, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
·        Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσω των Σωματείων μας.

Δεν επιτρέπουμε να βγάλουν ούτε ένα συνάδελφο
στην απόλυση–εφεδρεία

Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που τα προκάλεσαν.