Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση Δημόσιων κοινωφελών φορέων, στις απολύσεις και την εφεδρεία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ : ΠΟΣΠΕΡΤ -Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
ΣΩΜΑΤΕΙΑ : ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ-ΑΠΕ ΜΠΕ


ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9 στις 1μμ. στον ΟΣΚ

Φαβιέρου 30 – κοντά στο σταθμό Μετρό «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ»
Τηλ. επικοιν, Μανώλης Δανδουλάκης 6977-674562


       ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Σωματεία των Δημόσιων Οργανισμών και φορέων που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης – Τρόϊκας για κατάργηση, συρρίκνωση, απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία, να  πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και συμμετοχή στο Συντονιστικό.
Οι εργαζόμενοι Δημοσίων Οργανισμών και Φορέων που καταργούνται η συρρικνώνονται και οδηγείται το προσωπικό τους στην απόλυση άμεσα η έμμεσα (με την εργασιακή εφεδρεία και την «επαναξιολόγηση»), πραγματοποιήσαμε μία ακόμα κοινή σύσκεψη την 15η Σεπτεμβρίου στον ΟΣΚ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι δεκάδων ακόμα Σωματείων Δημοσίων φορέων που μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης για απολύσεις-«εργασιακή εφεδρεία». Αφού στηλιτεύσαμε τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών που  δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μας για κινητοποιήσεις απέναντι στην ολόπλευρη επίθεση που δεχόμαστε, συζητήσαμε για τις τελευταίες εξελίξεις και καταλήξαμε ότι :
·         Όπως αποδείχτηκε περίτρανα και στη συνάντηση που είχαμε στις 14/9 με τον υπουργό  κ. Βενιζέλο, τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εντάσσονται στα πλαίσια του εφιαλτικού για τους εργαζόμενους Μεσοπρόθεσμου και δεν έχουν σε καμία περίπτωση σαν σκοπό την ορθολογική αναδιάρθρωση των Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων, αλλά γίνονται με δύο στόχους :  1. την δραστική συρρίκνωση και διάλυσή τους, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύλιση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του αντίστοιχου κόστους στο λαό και πάλι. 2. Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο αλλά και το στενό Δημόσιο τομέα, είτε με άμεση απόλυση (για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου), είτε με έμμεση απόλυση για τους «αορίστου χρόνου» μέσω της απαράδεκτης διαδικασίας της εργασιακής  εφεδρείας!! Αυτούς τους στόχους εξυπηρετεί και η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και αντιπαράθεσης με τους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα.

          ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσω των Σωματείων μας.

Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που τα προκάλεσαν.