Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πορεία και Συναυλία στο Σύνταγμα


"Όλα πλέον θα κριθούν στους δρόμους. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας". Με τα λόγια αυτά, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Ομοσπονδιών των υπό συρρίκνωση φορέων του Δημοσίου έδωσε το στίγμα της κλιμάκωσης του αγώνα τους, μιλώντας απο την εξέδρα της μεγάλης συναυλίας που πραγματοποίησαν χθες στο Σύνταγμα.

Δίπλα ακριβώς από την εξέδρα, στο υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζονταν η κατάληψη απο τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και οι οποίοι σύσσωμοι απο τα μπαλκόνια του 1ου ορόφου του υπουργείου ανταπέδιδαν τα συνθήματα αλληλεγγύης που λάμβαναν από τους συγκεντρωμένους. "Σήμερα απαντάμε στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα με τον πολιτισμό, όπως έχουμε κάνει τις προηγούμενες μέρες με στοιχεία και αριθμούς", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παν. Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, μιας από τις ομοσπονδίες που συνδιοργάνωσαν τη συναυλία στο Σύνταγμα με καλλιτέχνες όπως ο Διον. Τσακνής, η Γ. Νέγκα, ο Γ. Κούτρας, κ.ά.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις
Με δυναμική και αγωνιστική συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία που κατέληξε στο Σύνταγμα όπου έγινε συναυλία διαμαρτυρίας με τη στήριξη γνωστών καλλιτεχνών, συνέχισαν και χθες οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς και φορείς του δημοσίου τις κινητοποιήσεις τους.
Συνεχίζοντας το συντονισμένο αγώνα που δίνουν το τελευταίο διάστημα, δήλωσαν ότι δε θα δεχτούν: Καμία απόλυση εργαζόμενου, είτε μέσω εφεδρείας είτε απευθείας, καμία κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιου οργανισμού ή φορέα και παραχώρησης του κοινωνικού τους έργου σε επιχειρηματικούς ομίλους. Η κινητοποίηση που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων των χώρων ξεκίνησε με συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος.
Εκεί έγινε προσπάθεια, όπως καταγγέλθηκε από τα μέλη του Συντονιστικού, να «καπελωθεί» η κινητοποίησή τους από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ η οποία είχε ορίσει επίσης συγκέντρωση. Με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση μόλις μιας μικρής ομάδας συνδικαλιστών προσπάθησε να εμφανίσει ότι διοργάνωσε κινητοποίηση τοποθετώντας το πανό της ΑΔΕΔΥ μπροστά από τα μπλοκ των σωματείων των εργαζομένων. Το γεγονός καταγγέλθηκε ανοιχτά από τα μέλη του Συντονιστικού με αποτέλεσμα τελικά η ομάδα συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ να φύγει μόνη της για το Σύνταγμα!
Στη συγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα μίλησε εκ μέρους της Συντονιστικής ο Μανώλης Δανδουλάκης, ο οποίος αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ηρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουμε πια μόνο ένα δρόμο. Αυτό του κοινού αγώνα κόντρα στα εφιαλτικά μέτρα».
Ριζοσπάστης 30/9/2011