Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/9/2011ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Του Συντονιστικού των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΙΝ
και των Σωματείων ΟΣΚ – ΙΓΜΕ – ΟΔΔΥ – ΕΟΜΜΕΧ
ΟΠΕΓΕΠ – ΕΘΙΑΓΕ - ΕΛΟΓΑΚ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων Κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης – ΔΝΤ και Ε.Ε. για άμεση «κατάργηση, συγχώνευση και συρρίκνωση», θα πραγματοποιήσει αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ πολύμορφες κινητοποιήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς(απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις κλπ.) και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 1 μμ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. 

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τον Υπουργό κ. Ε. Βενιζέλο ο οποίος με τις εντολές κυβέρνησης - Τρόϊκας, μετά την ψήφιση της αντισυνταγματικής Ν-τροπολογίας για τις καταργήσεις και την εφεδρεία, προχώρησε και στην έκδοση εγκυκλίου με την οποία οδηγούν σε πρώτη φάση(μέχρι τις 26-9-11)το 10% του προσωπικού 150 Οργανισμών του Δημόσιου τομέα στον καιάδα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ με άμεσες η έμμεσες ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ(εργασιακή εφεδρεία, επαναξιολόγηση).

Προφανώς ο κ. Υπουργός, που δεν βρίσκει ούτε 5 λεπτά χρόνο εδώ και μήνες να δεχτεί τα συνδικάτα, βρίσκεται σε μόνιμη σύσκεψη με τους Τροϊκανούς, προκειμένου με μία ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση, να ξεπουλήσουν κάθε δημόσιο αγαθό και υπηρεσία, να πετσοκόψουν κάθε εργασιακό, μισθολογικό και συνταξιοδοτικό μας δικαίωμα, να φορολογήσουν ξανά και ξανά μισθωτούς και συνταξιούχους και να οδηγήσουν σε άμεση η έμμεση απόλυση(εργασιακή εφεδρεία) δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ευρύτερου αλλά και του «στενού» δημόσιου τομέα.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους όλων των φορέων του Δημοσίου που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης – Τρόϊκας :
• Να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση του Συντονιστικού αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 1 μμ. στο υπουργείο Οικονομίας(οδ. Νίκης),
• Να συμμετάσχουν στην επόμενη σύσκεψη του Συντονιστικού την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 1 μμ, στον ΟΣΚ (Φαβιέρου 30 – κοντά στο σταθμό Μέτρο «Μεταξουργείο»).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ «ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ»ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
Το Συντονιστικό
Αθήνα 13-9-2011