Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/9/2011Αθήνα, 7–9-2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

του Συντονιστικού 
των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ και Ε.Ι.Ν.
και των Σωματείων
ΟΣΚ – ΙΓΜΕ – ΟΔΔΥ – ΕΟΜΜΕΧ - ΟΠΕΓΕΠ –ΕΘΙΑΓΕ 

Το Συντονιστικό ΠΟΣΠΕΡΤ και Σωματείων κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ για άμεση “κατάργηση, συγχώνευση και συρρίκνωση” μετά και τις εφιαλτικές για τους εργαζόμενους εξαγγελίες του κ Βενιζέλου για επιτάχυνση των καταργήσεων και γενικευμένη «εργασιακή εφεδρεία», θα πραγματοποιήσει αύριο ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο υπουργείο Οικονομίας(οδό Νίκης) και κατόπιν στο υπουργείο Δημ. Διοίκησης.
Η κυβερνητική επίθεση -που γίνεται στο όνομα του «εξορθολογισμού» και της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» της Τρόικας- πραγματικό στόχο έχει να μεταφέρει αρμοδιότητες από το δημόσιο προς τον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματικούς ομίλους, να μετακυλήσει το κόστος παροχής των υπηρεσιών στους χρήστες εργαζόμενους και να περιορίσει δραστικά τον αριθμό των εργαζομένων σ΄ αυτούς τους φορείς, με άμεσες ή έμμεσες απολύσεις (εργασιακή εφεδρεία, επαναξιολόγηση κλπ.).

       ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ !

Τα μέτρα και οι μηχανισμοί τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας εξοργίζουν και να μας πεισμώνουν. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αγωνιστικά και συντονισμένα απέναντι σε μια πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρό της τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.

ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΘΑ ΤΟΥΣ «ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ»ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Το Συντονιστικό
Αθήνα 7-9-2011