Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/9/2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
Και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ-

       Οι εργαζόμενοι Δημοσίων Οργανισμών και Φορέων που καταργούνται η συρρικνώνονται και οδηγείται το προσωπικό τους στην απόλυση άμεσα η έμμεσα      (με την εργασιακή εφεδρεία και την «επαναξιολόγηση»), τονίζουμε ότι τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εντάσσονται στα πλαίσια του εφιαλτικού για τους εργαζόμενους Μεσοπρόθεσμου και έχουν δύο στόχους : 
1. την δραστική συρρίκνωση και διάλυσή τους, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύλιση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του αντίστοιχου κόστους στο λαό και πάλι. 2. Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο αλλά και το στενό Δημόσιο τομέα, είτε με άμεση απόλυση (για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου), είτε με έμμεση απόλυση για τους «αορίστου χρόνου» μέσω της απαράδεκτης διαδικασίας της εργασιακής  εφεδρείας!! Αυτούς τους στόχους εξυπηρετεί και η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και της αντιπαράθεσης με τους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα.

    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσω των Σωματείων μας.

Την κρίση να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.

·         ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις       1 μμ. στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και πορεία στη ΒΟΥΛΗ, σε συνδυασμό με αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς(Απεργίες, Στάσεις εργ.)

·         ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9 στις 1μμ. στον ΟΣΚ.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Σωματεία των Δημόσιων Οργανισμών και φορέων που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης – Τρόϊκας για κατάργηση, συρρίκνωση, απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία, να  πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. στην πλ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και την πορεία στη ΒΟΥΛΗ.