Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/10/2011


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
Και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

·         Την ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ πραγματοποιούμε ‘Εκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς και στις 1 μμ. πάμε ομαδικά σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ(μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών) και πορεία στη ΒΟΥΛΗ.
·         Την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
·         Την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ νέα σύσκεψη του Συντονιστικού στις 1 μμ. στον ΟΣΚ(Φαβιέρου 30 κοντά στο σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο»)
·         Με ευθύνη των Σωματείων προχωράμε σε αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς(Απεργίες, Στάσεις, καταλήψεις κ.ά)

Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου της 2/10 ανοίγουν το θυσιαστήριο της Τρόϊκας για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, ξεκινώντας με την  άμεση θυσία όσων συναδέλφων μας βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και όσων δήθεν πλεονάζουν στους υπό κατάργηση και συγχώνευση Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμα συνάδελφοι από τον Ευρύτερο δημόσιο τομέα, τους Δήμους και το «στενό» Δημόσιο τομέα, προκειμένου να πιάσουν το στόχο τους για 30.000 το 2011 και 250.000 τα επόμενα χρόνια               
 
 ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ  !

    Οι εργαζόμενοι Δημοσίων Οργανισμών, Φορέων και Υπηρεσιών που καταργούνται  η συρρικνώνονται και οδηγείται το προσωπικό τους στην απόλυση άμεσα η έμμεσα      (με την εργασιακή εφεδρεία και την «επαναξιολόγηση»), τονίζουμε ότι τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εντάσσονται στα πλαίσια του εφιαλτικού για τους εργαζόμενους Μεσοπρόθεσμου προγράμματος κυβέρνησης – Τρόϊκας και  έχουν δύο στόχους : 
1. την δραστική συρρίκνωση και διάλυσή των Δημόσιων φορέων, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύλιση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του αντίστοιχου κόστους στο λαό και πάλι. 2. Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο αλλά και το στενό Δημόσιο τομέα, με άμεση και με έμμεση απόλυση μέσω του αντιδραστικού μέτρου της εργασιακής  εφεδρείας!! Αυτούς τους στόχους εξυπηρετεί και η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και της αντιπαράθεσης με τους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα.

  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και  Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσω των Σωματείων μας.

Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.