Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -κ.ά.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

       Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

   Τα μέτρα κυβέρνησης – Τρόϊκας οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας  με ταχύτατους ρυθμούς και μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία και την εξαθλίωση. Όχι μόνο μας έκοψαν πάνω από πέντε μισθούς το τελευταίο 18μηνο, όχι μόνο μας τάραξαν στους φόρους και την ακρίβεια αλλά τώρα φέρνουν στη Βουλή πολυνομοσχέδιο  «σκούπα» που σαρώνει κάθε δικαίωμά μας, ακόμα και αυτό της εργασίας !  Το βάναυσο αντεργατικό και αντιλαϊκό αυτό πολυνομοσχέδιο ανοίγει το θυσιαστήριο για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, με την  άμεση ένταξη στην εφεδρεία - απόλυση χιλιάδων που είτε βρισκόμαστε κοντά στη σύνταξη είτε εργαζόμαστε  στους δεκάδες καταργούμενους η συγχωνευόμενους κοινωφελείς Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμα, αφού στόχος κυβέρνησης–Τρόϊκας-Ε.Ε είναι τουλάχιστον 30.000 απολυμένοι έφεδροι το 2011 και 200.000 τα επόμενα δύο χρόνια. Στο πολυνομοσχέδιο προωθούν για ψήφιση το «ενιαίο» μισθολόγιο–φτωχολόγιο που θεσμοθετεί μισθούς πείνας στο Δημόσιο, ενώ «πετσοκόβουν» κύριες, επικουρικές συντάξεις & εφάπαξ.
Σκληρά μέτρα όμως παίρνουν και για τους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα, όπου με την κατάργηση της δυνατότητας επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, και την κατάργηση της αρχής ευνοϊκότερης ρύθμισης, οδηγούμαστε στην αρένα των ατομικών συμβάσεων εργασίας στο ύψος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, μέχρι να επιχειρήσουν να την καταργήσουν και αυτή.       
Στόχος τους είναι να πληρώσουμε εμείς και πάλι,  για να βγουν αλώβητοι
οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τη δική τους  κρίση !
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν χωρά κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αδράνειας η φόβου από κανέναν μας. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουμε και εμείς ευθύνη με τη στάση που θα κρατήσουμε. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα και να αποφασίσουμε επιτέλους «με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε». Οι  «λογικές» ότι «κάτι θα γίνει και εμείς θα τη γλυτώσουμε» η «ό,τι και να κάνουμε δεν γίνεται τίποτα» δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να τους βάλει εμπόδια είναι αυτός των συντονισμένων, δυναμικών και ανυποχώρητων αγώνων μας. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πια μόνο κάποιες περικοπές μισθών η επιδομάτων, ούτε μια εργασιακή μετακίνηση η υποβάθμιση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απόλυση – εφεδρεία χωρίς καν αποζημίωση, αφού στο νομοσχέδιο τονίζουν ότι το ειδοποιητήριο για την εφεδρεία είναι και προειδοποίηση απόλυσης και η μειωμένη στο μισό αποζημίωση θα συμψηφιστεί με τα ποσά (το 60 % του βασικού) που θα καταβληθούν κατά την εφεδρεία !!
Όσον αφορά στους «τυχερούς» που θα παραμείνουν στην εργασία μετά τις όποιες συγχωνεύσεις, αυτοί θα «επαναξιολογηθούν» από 1-1-2012 μετά και τον καθορισμό  των νέων Οργανογραμμάτων και θα βγει στην εφεδρεία μεγάλος αριθμός από αυτούς ως «πλεονάζον προσωπικό». Και τέλος όσοι την γλυτώσουν και μετά από το δεύτερο «ξεκαθάρισμα», θα εργάζονται λόγω του «ενιαίου» μισθολογίου» με μισθούς πείνας και ελάχιστα δικαιώματα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την φοροκαταιγίδα εις βάρος μας, πιστεύουμε ότι κάνουν και τον πιο άτολμο και αναποφάσιστο συνάδελφο να λειτουργήσει τουλάχιστον με το ένστικτο της επιβίωσης που λέει :
  
Η  ΕΜΕΙΣ  Η  ΑΥΤΟΙ  –  ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ !

ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ !