Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία στη Βουλή - Προπηλακισμοί από τα ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα, όταν το συντονιστικό εργαζομένων σε φορείς του Δημοσίου που μπαίνουν στην εργασιακή εφεδρεία επιχείρησε να σηκώσει πανό μπροστά στην είσοδο του Κοινοβούλιου.

Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές, απομακρύνοντας τους από το σημείο. Πάντως, επιτροπή των εργαζομένων μπήκε στη Βουλή για να παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα τους.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 

Πηγή:Real.gr


Επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους έξω από τη Βουλή
Με ωμή και απρόκλητη βία από δυνάμεις της αστυνομίας έξω από τη Βουλή αντιμετώπισε χτες η κυβέρνηση τους εκπροσώπους του Συντονιστικού των Σωματείων και Ομοσπονδιών στους οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου που θέλησαν να τοποθετήσουν πανό στα πλαίσια μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας που έκαναν ενάντια στην εφεδρεία και τις απολύσεις. Οι εκπρόσωποι των σωματείων βρέθηκαν στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής και θέλησαν να βάλουν πανό στα κάγκελα. Οταν οι αστυνομικές δυνάμεις το αντιλήφθηκαν απαίτησαν από τους συνδικαλιστές να μην κρεμάσουν τίποτα και να φύγουν με το πρόσχημα ότι εντός του κοινοβουλίου βρισκόταν ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ.
Χωρίς καμία αναμονή δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ άρχισαν να σπρώχνουν με τις ασπίδες, να κλωτσάνε και να χτυπάνε αδιάκριτα τους συνδικαλιστές.
Μάλιστα, δε σταμάτησαν ούτε όταν εμφανίστηκε στο πλευρό τους ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και τους κάλεσε να σταματήσει ο ξυλοδαρμός. Τελικά, μετά τη βίαιη απομάκρυνση των συνδικαλιστών, αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στη Βουλή και κατήγγειλε το γεγονός σε όλα τα κόμματα. Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό κατήγγειλε το γεγονός και καλεί όλους τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο Νομοσχέδιο που φέρνει εφεδρεία και απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων και ισοπέδωση μισθών και δικαιωμάτων με το ενιαίο μισθολόγιο.
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει το Συντονιστικό τη Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Οκτώβρη προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και αποφασίζουν πολύμορφες κινητοποιήσεις και την Πέμπτη 13 Οκτώβρη προχωρούν σεσυγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα (μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) και πορεία στη Βουλή με ταυτόχρονες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλους τους χώρους εργασίας.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 
Πηγή:Ριζοσπάστης