Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συντονιστικού 7/10/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή,ανοίγει   το θυσιαστήριο της Τρόϊκας για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, με την  άμεση ένταξη στην εφεδρεία-απόλυση χιλιάδων συναδέλφων μας που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη αλλά και όσων εργάζονται στους δεκάδες καταργούμενους Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμα συνάδελφοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τους Δήμους και το «στενό» Δημόσιο τομέα, προκειμένου να πιάσουν «το στόχο τους» για 30.000 το  2011 και 200.000 τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα θεσμοθετούν το «ενιαίο» μισθολόγιο – φτωχολόγιο που θεσμοθετεί μισθούς πείνας σε όλο το Δημόσιο.
    
Οι εργαζόμενοι Δημοσίων Οργανισμών, Φορέων και Υπηρεσιών που καταργούνται η συρρικνώνονται, τονίζουμε ότι τα εφιαλτικά αυτά μέτρα κυβέρνησης – Τρόϊκαςέχουν δύο στόχους :  
1. την δραστική συρρίκνωση και διάλυση των Δημόσιων φορέων, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύλιση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του αντίστοιχου κόστους στο λαό και πάλι. 
2. Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο αλλά και το στενό Δημόσιο τομέα, με άμεση και με έμμεση απόλυση μέσω του αντιδραστικού μέτρου της εργασιακής  εφεδρείας!!  Ανάλογα είναι τα σχέδιά τους και για τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα με την ισοπέδωση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση ΣΣΕ, «απελευθέρωση» απολύσεων.


·      ΔΕΥΤΕΡΑ 10 και ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και αποφασίζουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις.
·         ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ.  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των Δ.Σ. Σωματείων και εργαζομένων στη ΒΟΥΛΗ.
·         Την  ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  1 μμ.  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στον ΟΣΚ(Φαβιέρου 30)
·         Την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1 μμ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (μπροστά στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) και ΠΟΡΕΙΑ στη ΒΟΥΛΗ  με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλους τους χώρους εργασίας.
·         Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10 στις 1 μμ. σύσκεψη του Συντονιστικού στον ΟΣΚ


  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να καλύψουν την κλιμάκωση των αγώνων μας με απεργία σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ την Πέμπτη 13/10 και μετατροπή της πανεργατικής απεργίας στις  19/10 σε 48ωρη για τις 19 και 20 Οκτωβρίου !

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και  Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.        ΟΧΙ  στις ιδιωτικοποιήσεις.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσα από τα Σωματεία μας.

Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.