Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 48ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 13/10/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -κ.ά.Ο Λ Ο Ι  στη  48ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 19  &  ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Ο Χ Ι  στο  ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ
που  ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ  την  ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ  ΜΑΣ


Το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή, ανοίγει   το θυσιαστήριο της Τρόϊκας για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, με την  άμεση ένταξη στην εφεδρεία-απόλυση χιλιάδων συναδέλφων μας που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη αλλά και όσων εργάζονται στους καταργούμενους φορείς του Δημοσίου με πρώτους των βαθμίδων ΥΕ–ΔΕ. Θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμα συνάδελφοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τους Δήμους και το «στενό» Δημόσιο τομέα, προκειμένου να πιάσουν «το στόχο τους» για 30.000 το  2011 και 200.000 τα επόμενα χρόνια.  Παράλληλα προωθούν για ψήφιση το «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο που θεσμοθετεί μισθούς πείνας στο Δημόσιο.
    Οι εργαζόμενοι Δημοσίων Οργανισμών, Φορέων και Υπηρεσιών που καταργούνται  η συρρικνώνονται, τονίζουμε ότι τα εφιαλτικά αυτά μέτρα κυβέρνησης – Τρόϊκας έχουν δύο στόχους :  1. την δραστική συρρίκνωση και διάλυση των Δημόσιων φορέων, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύλιση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του αντίστοιχου κόστους στο λαό και πάλι. 2. Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο αλλά και το στενό Δημόσιο τομέα, με άμεση και με έμμεση απόλυση μέσω του αντιδραστικού μέτρου της εργασιακής  εφεδρείας!!  Ανάλογα είναι τα σχέδιά τους και για τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα με την ισοπέδωση μισθών και εργασιακών  δικαιωμάτων, κατάργηση ΣΣΕ, «απελευθέρωση» απολύσεων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και  Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.         ΟΧΙ  στις ιδιωτικοποιήσεις !
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας.

Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.