Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
Και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ώρα 11 πμ.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ
ΚΑΙ ΤΟ «ΕΝΙΑΙΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ


Το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή, ανοίγει   το θυσιαστήριο της Τρόϊκας για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, ξεκινώντας με την  άμεση ένταξη στην εφεδρεία- απόλυση χιλιάδων  συναδέλφων μας που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και εργάζονται στους δεκάδες καταργούμενους Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου. Θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμα συνάδελφοι από τον Ευρύτερο δημόσιο τομέα, τους Δήμους και το «στενό» Δημόσιο τομέα, προκειμένου να πιάσουν «το στόχο τους» για 30.000 το 2011 και 200.000 τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα προωθούν το «ενιαίο» μισθολόγιο – φτωχολόγιο που προωθεί μισθούς πείνας σε όλο το Δημόσιο.               
 
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ  !

    Οι εργαζόμενοι Δημοσίων Οργανισμών, Φορέων και Υπηρεσιών που καταργούνται  η συρρικνώνονται, τονίζουμε ότι τα εφιαλτικά αυτά μέτρα κυβέρνησης – Τρόϊκας έχουν δύο στόχους :  1. την δραστική συρρίκνωση και διάλυση των Δημόσιων φορέων, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύλιση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του αντίστοιχου κόστους στο λαό και πάλι. 2. Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο αλλά και το στενό Δημόσιο τομέα, με άμεση και με έμμεση απόλυση μέσω του αντιδραστικού μέτρου της εργασιακής  εφεδρείας!!  Ανάλογα είναι τα σχέδιά τους για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με την ισοπέδωση μισθών και εργασιακών  δικαιωμάτων, κατάργηση ΣΣΕ, «απελευθέρωση» απολύσεων κ.ά.

  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·        Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και  Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και ιδιαίτερα σε κοινωνικά ευαίσθητους τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, ο Πολιτισμός, οι Συγκοινωνίες, κ.ά.
·        Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·        Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
·        Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσα από τα Σωματεία μας.

Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.