Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΟΣΚ – ΘΕΜΙΣ – ΔΕΠΑΝΟΜΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. στον ΟΣΚ


Τα Σωματεία των εργαζομένων στους υπό συγχώνευση Δημόσιους Οργανισμούς ΟΣΚ ΑΕ, ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, μαζί με το «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ενάντια στη διάλυση του Δημοσίου και στην εφεδρεία»,   θα πραγματοποιήσουμε Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου την ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1 μμ. στον ΟΣΚ(Φαβιέρου 30 σταθμός Μετρό «Μεταξουργείο»)
Η Συνέντευξη τύπου γίνεται ενόψει της επιχείρησης κυβέρνησης – Τρόϊκας – Διοίκησης ΟΣΚ να «πετάξουν» μέσα στις επόμενες ημέρες στην εφεδρεία–απόλυση περίπου 70 συναδέλφους μας «αορίστου χρόνου» των κατηγοριών Υποχρεωτικής & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(ΥΕ-ΔΕ). Μάλιστα η επιλογή θα γίνει με βάση όσους έχουν την μικρότερη προϋπηρεσία !! Και αυτό όταν το προσωπικό στους τρεις Οργανισμούς έχει μειωθεί ήδη κατά 50 % με τις απολύσεις εκατοντάδων συναδέλφων «ορισμένου χρόνου» και τον εξαναγκασμό πολλών άλλων σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
Σύμφωνα με τα εφιαλτικά Μνημόνια και τους νόμους τους, η Διοίκηση του φορέα υποδοχής, δηλ. του ΟΣΚ ΑΕ, θα καταρτίσει και θα  αποστείλει μέσα στην εβδομάδα, λίστα εφεδρείας με εργαζόμενους των κατηγοριών ΥΕ–ΔΕ σε αριθμό ίσο με αυτούς που μεταφέρονται από τους συγχωνευόμενους φορείς ΘΕΜΙΣ και ΔΕΠΑΝΟΜ.  Μάλιστα στον Πολυνόμο τους θέτουν το εκβιαστικό δίλλημα ότι, αν δεν έχουν αποσταλεί οι διαπιστωτικές πράξεις μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, τότε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ΥΕ- ΔΕ θα βγουν σε εφεδρεία !!  
Η τρίτη φάση της εφεδρείας αλλά και της υποβάθμισης του έργου μας θα γίνει στο Α’ τρίμηνο του 2012, με την σύσταση του «πετσοκομμένου» οργανογράμματος του νέου φορέα (και μάλιστα από εξωτερικό σύμβουλο),     την κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας και την απόλυση–εφεδρεία του «πλεονάζοντος» προσωπικού μέσω «επαναξιολόγησης». Τελικός τους στόχος ο αποδεκατισμός του προσωπικού και η παράδοση του έργου σε επιχειρηματικούς ομίλους για να κερδοσκοπήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Για τα ΔΣ των Σωματείων

Οι  Πρόεδροι

Δανδουλάκης Μανώλης          Παπαδόπουλος Σάκης          Αλεβίζος Κυριάκος
          6977-674562                     6974-850298                    6934-662979