Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ

 ΣΠ. ΛΟΥΗ  1,  Γ΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ -  ΑΧΑΡΝΕΣ,  Τ.Κ. 13677
ΤΗΛ. :  213133 7439     FAX : 210- 2413466  ή 2131337466  email : syndikato@igme.gr

Ιστοτοπος Syndikatoigme.blogspot.com

Αχαρνές, 29/11/2011

                                                             ΠΡΟΣ: Συντονιστικό Σωματείων και Ομοσπονδιών

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι Υπουργοί ΠΕΚΑ και Οικονομίας με την προώθηση της ΚΥΑ 25200  αρ.ΦΕΚ 2612/8-11-2011 προχωρούν στην ουσιαστική διάλυση του ΙΓΜΕ, αφού απομακρύνονται με την εφεδρεία πάνω από 200 εργαζόμενοι σε σύνολο 350, τόσο με το λεγόμενο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς», όσο και με την έξοδο σε εφεδρεία όλου του προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με αυτό τον τρόπο το ΙΓΜΕ στερείται έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και διαλύονται οι διοικητικο-οικονομικές υπηρεσίες, σε μια περίοδο που προωθείται η μηχανοργάνωση του Ινστιτούτου και η εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά και η υλοποίηση ενός ερευνητικού προγράμματος ΕΣΠΑ της τάξης των 25 εκ.€.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, που είναι ζητούμενο η ανάπτυξη, έργα που αφορούν τον Ορυκτό Πλούτο, τα υπόγεια νερά, το περιβάλλον και μια σειρά παραγωγικές δράσεις, με τη διάλυση του ΙΓΜΕ δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Παράλληλα υποβαθμίζονται και οι Περιφερειακές μονάδες του ΙΓΜΕ που στερούνται χρήσιμου παραγωγικού προσωπικού, ενώ επίσης αναστέλλεται πλήρως ο ελεγκτικός και γνωμοδοτικός μηχανισμός για την μεταλλευτική και λατομική δραστηριότητα που η πολιτεία ανέθεσε στο ΙΓΜΕ.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ προγραμματίζει Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 5/12/2011 στις 11 π.μ., στα γραφεία του ΕΚΑ (Γ΄Σεπτεμβρίου 48β) όπου και παρακαλείσθε να συμμετέχετε και να κάνετε σχετική παρέμβαση.
Θα βοηθούσε ιδιαίτερα τον αγώνα μας η αποστολή επιστολών/ψηφισμάτων διαμαρτυρίας για την προωθούμενη ουσιαστική διάλυση του ΙΓΜΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς.


             Ο Πρόεδρος                                                  Η Γεν. Γραμματέας
 Χ. Σμυρνιώτης                                                     Ευγ. Μωραΐτη