Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-12-2011


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο


των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – κ.ά.
Αθήνα 12/12/2011

ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ώρα 1.30 μμ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να αξιοποιήσουμε την 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ στις 12:00
για ωριαίες Γενικές Συνελεύσεις και καθολική κάθοδο στη Βουλή

Απαιτούμε από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα την προκήρυξη νέας Απεργίας.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η άγρια επίθεση κυβέρνησης – Τρόικας και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, μπαίνει στη δεύτερη φάση της. Αφού εξανάγκασαν  χιλιάδες συναδέλφους μας σε πρόωρη συνταξιοδότηση και προσυνταξιοδοτική εφεδρεία, τώρα επιχειρούν μέσα στο Δεκέμβριο να «πετάξουν» στην εφεδρεία-απόλυση νεώτερους εργαζόμενους, ξεκινώντας από τους «αορίστου χρόνου» των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(ΥΕ-ΔΕ) των Δημόσιων φορέων που συγχωνεύονται. Μάλιστα η επιλογή θα γίνει με βάση όσους έχουν την μικρότερη προϋπηρεσία !!
Σύμφωνα με τα εφιαλτικά Μνημόνια και τους νόμους τους, οι Διοικήσεις των φορέων υποδοχής θα καταρτίσουν και θα  αποστείλουν έως τα τέλη του μήνα, λίστες εφεδρείας με εργαζόμενους των κατηγοριών ΥΕ–ΔΕ σε αριθμό ίσο με αυτούς που μεταφέρονται από τους συγχωνευόμενους φορείς. Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι, μέσα στον Δεκέμβριο θα «πετάξουν» στην εφεδρεία–απόλυση περίπου 70 συναδέλφους μας «αορίστου χρόνου» από τους συγχωνευόμενους φορείς ΟΣΚ–ΘΕΜΙΣ–ΔΕΠΑΝΟΜ-τμήμα ΚΕΔ, πάνω από 170 από το ΙΓΜΕ, αλλά και δεκάδες ακόμα από τους άλλους φορείς !  Μάλιστα στον Πολυνόμο τους  θέτουν το εκβιαστικό δίλλημα ότι, αν δεν έχουν αποσταλεί οι διαπιστωτικές πράξεις μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, τότε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ΥΕ- ΔΕ θα βγουν σε εφεδρεία !!
Παράλληλα, προωθούν το «νέο» μισθολόγιο–φτωχολόγιο και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και στο Δημόσιο, ενώ επεξεργάζονται νέα άγρια μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση και την απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες μας.  Αν επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα εφιαλτικά σχέδια τους, θα ανοίξει άμεσα ο δρόμος για χιλιάδες απολύσεις- εφεδρεία εργαζομένων το επόμενο διάστημα και όσοι «την γλυτώσουν» προσωρινά, θα αμείβονται με  μισθούς πείνας μέχρι την τρίτη φάση της εφεδρείας που θα γίνει μέσα στο 2012, με την «επαναξιολόγηση» και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας με τα «νέα» οργανογράμματα.
Και ο πιο αφελής καταλαβαίνει πλέον ότι, όλα αυτά τα μέτρα δεν έχουν στόχο τον «εξορθολογισμό» και την «καλύτερη λειτουργία» του Δημοσίου, αλλά την πλήρη υποβάθμιση και διάλυση κοινωνικών φορέων και υπηρεσιών του και την παράδοση του έργου τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να κερδοσκοπήσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !