Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/12/2011


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο


των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – κ.ά.
Αθήνα 27/12/2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΣΚΕΨΗ στον ΟΣΚ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λίγες μόνο ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση της άγριας επίθεσης κυβέρνησης – Τρόικας και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Αφού εξανάγκασαν  χιλιάδες συναδέλφους μας σε πρόωρη συνταξιοδότηση και προσυνταξιοδοτική εφεδρεία, τώρα επιχειρούν λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου –μέσα στις γιορτές- να «πετάξουν» στην εφεδρεία-απόλυση νεώτερους εργαζόμενους, με πρώτους τους «αορίστου χρόνου» των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(ΥΕ-ΔΕ) των Δημόσιων φορέων που συγχωνεύονται. Μάλιστα η επιλογή θα γίνει με βάση όσους έχουν την μικρότερη προϋπηρεσία !!
Σύμφωνα με τα εφιαλτικά Μνημόνια και τους νόμους τους, οι Διοικήσεις των φορέων υποδοχής θα καταρτίσουν και θα  αποστείλουν έως τα τέλη του μήνα, λίστες εφεδρείας με εργαζόμενους των κατηγοριών ΥΕ–ΔΕ σε αριθμό ίσο με αυτούς που μεταφέρονται από τους συγχωνευόμενους φορείς. Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι, μέσα στον Δεκέμβριο θα «πετάξουν» στην εφεδρεία–απόλυση περίπου 70 συναδέλφους μας «αορίστου χρόνου» από τους συγχωνευόμενους φορείς ΟΣΚ–ΘΕΜΙΣ–ΔΕΠΑΝΟΜ-τμήμα ΚΕΔ, πάνω από 170 από το ΙΓΜΕ, αλλά και δεκάδες ακόμα από τους άλλους φορείς !  Μάλιστα στον Πολυνόμο τους  θέτουν το εκβιαστικό δίλλημα ότι, αν δεν έχουν αποσταλεί οι διαπιστωτικές πράξεις μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, τότε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ΥΕ- ΔΕ θα βγουν σε εφεδρεία !!
Αν επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα εφιαλτικά σχέδια τους, θα ανοίξει άμεσα ο δρόμος για χιλιάδες απολύσεις- εφεδρεία εργαζομένων το επόμενο διάστημα και όσοι «την γλυτώσουν» προσωρινά, θα αμείβονται με  μισθούς πείνας με το «νέο» μισθολόγιο μέχρι την τρίτη φάση της εφεδρείας μέσα στο 2012, με την «επαναξιολόγηση»  και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και πρώτα – πρώτα τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις των Διοικητικών συμβουλίων συγχωνευόμενων Δημόσιων φορέων όπως των ΟΣΚ-ΘΕΜΙΣ-ΔΕΠΑΝΟΜ, του ΙΓΜΕ κ.ά την Πέμπτη 29-12-11 για έγκριση των λιστών εφεδρείας ΥΕ-ΔΕ σας καλούμε σε Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου και Σύσκεψη του Συντονιστικού την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. στον ΟΣΚ(Φαβιέρου 30 πλ. Βάθη – κοντά στο σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο»).

                                                                                                                                                                                                                 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΕΦΕΔΡΕΙΑ !