Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-12-2011


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.ά.
 Αθήνα  5-12-2011ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
την  ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ώρα 1 μμ.  στα γραφεία του Ο.Σ.Κ.

Το Συντονιστικό θα συνεδριάσει την ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. στα γραφεία του Ο.Σ.Κ. (Φαβιέρου 30 κοντά στο σταθμό Μετρό «Μεταξουργείο») με θέματα τις τελευταίες εξελίξεις ιδιαίτερα όσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία και το «νέο» μισθολόγιο – φτωχολόγιο και το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη εβδομάδα. Πριν από την σύσκεψη το Συντονιστικό μαζί με εργαζόμενους από τους συγχωνευόμενους φορείς ΟΣΚ. ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ και ΔΕΠΑΝΟΜ, θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΣΚ ΑΕ, προκειμένου να εκφράσουμε δυναμικά την αντίθεσή μας στην εφεδρεία και να απαιτήσουμε να μην δοθεί ούτε η δεύτερη λίστα συναδέλφων για εφεδρεία- απόλυση, αυτή των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΥΕ-ΔΕ).
Να επισημάνουμε ότι, πλέον πετανε στην εφεδρεία – απόλυση ενεργούς – νέους εργαζόμενους, ξεκινώντας από αυτούς των Δημόσιων φορέων που συγχωνεύονται. Με βάση τους εφιαλτικούς νόμους τους, θα πρέπει οι Διοικήσεις να καταρτίσουν και να  αποστείλουν έως τα τέλη του μήνα, λίστες με εργαζόμενους των κατηγοριών ΥΕ–ΔΕ σε αριθμό ίσο με αυτούς που μεταφέρονται από τους συγχωνευόμενους φορείς. Και μάλιστα η επιλογή θα γίνει με προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν μικρότερη προϋπηρεσία στον φορέα, δηλαδή τους πιο νέους !! Επί της ουσίας και με βάση τις υπουργικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις, θα επιχειρήσουν να βγάλουν μέσα στον Δεκέμβριο στην εφεδρεία – απόλυση περίπου 70 συναδέλφους από τους συγχωνευόμενους ΟΣΚ – ΘΕΜΙΣ – ΔΕΠΑΝΟΜ και πάνω από 140 συναδέλφους από το ΙΓΜΕ !! Μάλιστα στο Νόμο θέτουν το εκβιαστικό δίλλημα ότι, αν δεν έχουν αποσταλεί οι λίστες μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, τότε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι των κατηγοριών ΥΕ- ΔΕ θα βγουν σε εφεδρεία. Η αγριότητα και ο παραλογισμός των μέτρων τους σε όλο του το μεγαλείο.
 ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία άλλων δημόσιων υπηρεσιών και φορέων να συσπειρωθούν στο Συντονιστικό και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, χωρίς καμία αναμονή η αδράνεια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τα τριτοβάθμια όργανα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με προκήρυξη και νέων απεργιών μέσα στο Δεκέμβριο.

ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ