Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/12/2011


Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο


των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – κ.ά.
Αθήνα 28/12/2011ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» της κυβέρνησης Παπαδήμου
η απόλυση-εφεδρεία για εκατοντάδες ενεργούς εργαζόμενους
«αορίστου χρόνου» ΥΕ-ΔΕ στους συγχωνευόμενους φορείς

Το Συντονιστικό πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη συνέντευξη τύπου προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός ότι, αύριο Πέμπτη τα Διοικητικά συμβούλιο των συγχωνευόμενων Οργανισμών ΟΣΚ- ΘΕΜΙΣ – ΔΕΠΑΝΟΜ και αυτό του ΙΓΜΕ συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τις λίστες εφεδρείας για εργαζόμενους «αορίστου χρόνου» Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΥΕ-ΔΕ) !!  Έτσι θα «πετάξουν» στην εφεδρεία–απόλυση περίπου 70 συναδέλφους μας «αορίστου χρόνου» από τους συγχωνευόμενους φορείς ΟΣΚ–ΘΕΜΙΣ–ΔΕΠΑΝΟΜ, πάνω από 170 από το ΙΓΜΕ, αλλά και δεκάδες ακόμα από τους άλλους φορείς !  Μάλιστα στον Πολυνόμο τους  θέτουν το εκβιαστικό δίλλημα ότι, αν δεν έχουν αποσταλεί οι διαπιστωτικές πράξεις μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, τότε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ΥΕ- ΔΕ θα βγουν σε εφεδρεία !!
Η άγρια επίθεση κυβέρνησης – Τρόικας και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, μπαίνει στη δεύτερη φάση της. Αφού εξανάγκασαν  χιλιάδες συναδέλφους μας σε πρόωρη συνταξιοδότηση και προσυνταξιοδοτική εφεδρεία, τώρα επιχειρούν μέσα στο Δεκέμβριο να «πετάξουν» στην εφεδρεία-απόλυση νεώτερους εργαζόμενους, ξεκινώντας από τους «αορίστου χρόνου» των κατηγοριών Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(ΥΕ-ΔΕ) των Δημόσιων φορέων που συγχωνεύονται. Μάλιστα η επιλογή θα γίνει με βάση όσους έχουν την μικρότερη προϋπηρεσία !!
Αν επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα εφιαλτικά σχέδια τους, θα ανοίξει άμεσα ο δρόμος για χιλιάδες απολύσεις- εφεδρεία εργαζομένων το επόμενο διάστημα και όσοι «την γλυτώσουν» προσωρινά, θα αμείβονται με  μισθούς πείνας μέχρι την τρίτη φάση της εφεδρείας που θα γίνει μέσα στο 2012, με την «επαναξιολόγηση» και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας με τα «νέα» οργανογράμματα. 
Και ο πιο αφελής καταλαβαίνει πλέον ότι, όλα αυτά τα μέτρα δεν έχουν στόχο τον «εξορθολογισμό» και την «καλύτερη λειτουργία» του Δημοσίου, αλλά την πλήρη υποβάθμιση και διάλυση κοινωνικών φορέων και υπηρεσιών του και την παράδοση του έργου τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να κερδοσκοπήσουν.

ΟΛΟΙ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 3 μμ. στο ΙΓΜΕ
(
Ολυμπιακό Χωριό Είσοδος Β)

Απαιτούμε από τα Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα την προκήρυξη απεργίας στο δεύτερο 15θήμερο του Ιανουαρίου.


ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΕΦΕΔΡΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ